بازار سهام در هفته دوم اسفند نیز نتوانسته بار انرژی مورد نیاز برای افزایش قیمت را تحمل کند. همین امر در مورد فوریت نیز صدق می کند. این در حالی است که شاخص همگن در مدت مشابه بیش از صد درصد رشد داشته است. تحلیلگران می گویند با پایان روند قانونی حمایت از بورس بزرگ، تجدید توافق دلار با بورس جدید ایران، تقاضای رو به رشد در بازارهای بین المللی را تحت الشعاع قرار داده و نتوانسته به شاخص رشد عمده ای در هفته های اخیر دست یابد. ارزش معاملات خرد نیز از رکود بازار و خروج سرمایه واقعی هر چند کندتر اما ادامه دار خبر می دهد.
به گزارش دنیای اقتصاد، شرایط کنونی به گونه ای است که بورسیه تهران نسبت به جنگ در شرق اروپا و رشد قیمت اجناس نامتناسب تر است.
شاخص های بورسیه
هفته ها یکی پس از دیگری می گذرد و بورسیه حداقل به پایان خود کار نزدیک است. روز چهارشنبه یک هفته دیگر با عرضه و تقاضای بی وقفه در بازار سهام به پایان رسید و بورس تهران این هفته را با مثبت و منفی به پایان رساند و این هفته را با گشایش بازار منفی به پایان رساند. بر این اساس آخرین روز معاملاتی هفته در حالی به پایان رسید که این شاخص حاکی از کاهش 2/3 درصدی دوره بورس نسبت به هفته قبل بود. شرایط بین رقبا چندان متفاوت نبود. نرخ دلار در بازار تهران طی هفته گذشته 1/2 درصد کاهش یافته و در بازار طلا هر قطعه شمش امامی به کانال دیگر میلیون ها تومان عقب نشینی کرده و بیش از یک افت را تجربه کرده است. صد درصد در نیمه دوم اسفند.
با این حال، داده ها و آمار نشان می دهد که طولانی شدن مذاکرات منجر به هشتمین دور مذاکرات شده است و گروه های کالایی کمتری بر روی ابزار چانه زنی اقبال متمرکز شده اند. اعتقاد عمومی بر این است که در شرایط حقوقی کنونی با توجه به افزایش قیمت های جهانی در سایه تورم و جنگ در اروپای شرقی، مکان مناسبی برای بورس برای جبران زیان روزه ها و ماه های اخیر فراهم شده است. با این حال، با توجه به افزایش سریع قیمت کالاها در سراسر جهان، بورسیه ها نیز به تأثیر بالقوه دلار بر قیمت و سایه یک بازار در حال کاهش کمک می کند.
البته لازم به ذکر است که این توهم در نشانه های واقعی وجود ندارد و برگام مثبت در این گروه حتی کمتر از یک هفته در این دسته از نشانه ها قابل مشاهده است. اعداد ثبت شده در بورس با شاخص همگن هفته قبل متفاوت بوده و می تواند 2/3 درصد افزایش داشته باشد. در حال حاضر گفته می شود شرکت های فعال در بازار املاک می توانند در بلندمدت از خرید و احیای کوتاه مدت و بلندمدت بهره مند شوند. به گزارش میتوان، بازار در وضعیت تحلیل دوگانه قرار دارد و صنعت داخلی به این وضعیت توجه زیادی دارد و منتظر است تا ببیند شرایط به ثمر می رسد یا خیر.قیمت کاهش می یابد. به همین دلیل است که بازار با این دو نوع بیان متفاوت است.
جنگ و صلح
با نگاهی به تحولات یک هفته اخیر، می توان دریافت که اگرچه تغییرات قابل توجهی در بازار سهام رخ نداده است، اما در روزهای منتهی به سیاست بین المللی هفته گذشته و تحولات اقتصاد جهانی، این امکان برای ما وجود دارد که افزایش به موقع بورسیه تهران هم تاثیر داره. آغاز جنگ بین اوکراین و روسیه به عنوان دو تامین کننده بزرگ انرژی در سراسر جهان تحت تاثیر قراردادهای بازار انرژی، بسیاری از تحلیلگران بازارهای جهانی و داخلی را به انتظار موج کنونی تحولات در زمینه مالی واداشته است. شرکت ها در تجربه برجام از ابتدای مذاکرات تا زمان اتمام، در دو تا سه سال اخیر گمانه زنی های زیادی در بین فعالان بازار درباره خروج از مذاکرات وجود داشته است. در عرصه بین المللی، تحولات ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی و اثرات بلندمدت آن بر بودجه نظامی توسط مفسران به تغییر تحلیل ها تعبیر شده است. این تغییرات بودجه می تواند تغییرات در وضعیت اقتصاد و همچنین قیمت تمام شده کالا را در نظر بگیرد. در حال حاضر، ترکیب ترازنامه در بانکهای اقتصادهای بزرگ جهان منجر به رشد کالاها در دوره کالایی شده است و بسیاری از تحلیلگران این حوزه معتقدند که ارزش آن را دارد. قیمت نفت روز گذشته به 110 بشکه در هر بشکه محدود شد. با این حال، همین چند ماه پیش، در ماه اوت، قیمت طلای بهایی با نرخ محدود ۶۲ در نوسان بود.
افزایش قیمت نفت و گاز انتظارات برای رشد محصولات پتروشیمی و عرضه محصولات صیقل خورده را به همراه داشته است که می تواند تاثیر بسزایی بر شرکت های فعال در منطقه داشته باشد. در این موارد، فلزات پایه و فلزات رنگی و همچنین فرآیند معاملات نیز صعودی هستند. منتظر افزایش قیمت محصولاتی مانند آلومینیوم، مس و فولاد هستیم. طبیعتا تمامی محصولاتی که در هفته های گذشته توسط نمایندگان در بورس تهران مطرح شد، تاثیر مثبتی بر روند صعودی داشته است و اگر فرض کنیم که فکر بورس و فعالان آن از مذاکرات رها شود، در صورت بروز آثار از تغییرات ذکر شده در شرکت های مالی و قیمت سهام آنها در بورسیه و فرابورس نیز مشخص است. در پایان مذاکرات هسته ای که در چند هفته اخیر مذاکره کنندگان اروپایی به نظرات خود ابراز افتخار کردند، مشخص است که بن بست بین دو کشور به دلیل اختلافات ایران و آمریکاست. این امر احتمالاً باعث ترس بازار از افت ناگهانی قیمت نوسانات بازار زمانی جهانی می شود و در این هفته نمی توانیم پیشرفت کنیم زیرا باید شاهد تأثیر نوسانات قیمت در بازارهای بین المللی بر سهام داخلی باشیم. بررسی بورسیه همچنین گزارشی از این دارد که چگونه با وجود بهبود وضعیت، وضعیت در بازار جهانی بهبود نیافته است. ترس از دست دادن ارزش دلار مانع از وقوع آن شده است. هر چند قیمت محصولات پتروشیمی با افزایش جزئی همراه بوده است، اما خرید در این بازار برای جذب فعالان کافی نیست.
احتیاط و رکود در سالن شیشه ای
بررسی داده های ثبت شده در بورس حاکی از آن است که مقایسه این دو شاخص با معادل سازی هفته گذشته مشابه سایر عوامل مشابه تغییر مالکیت سهام و ارزش معاملات خرد است. بورس اوراق بهادار تهران (LSE) در بیانیهای اعلام کرد تقاضای کم در بازار منجر به کاهش رکورد در معاملات ارزشی و عدم خرید خالص واقعی در سطح شده است. تفکیک ارزش معاملات خرد در تعداد 3 روز کاری در نیمه اول هفته حاکی از آن است که ارزش کل معاملات خرد در بازار سهام در این دو روز از دو هزار روز و حتی بیش از هزار روز گذشته است. میلیارد تومان. این ارقام در عین حال نشان می دهد که عملکرد ضعیف هفته گذشته تکرار بورس تهران نبود. در سه روز پایانی هفته، بازار سهام بیش از هزار میلیارد دلار در روز ضرر کرده است. بر این اساس دومین هفته در اسفندماه به پایان رسید که میانگین ارزش روزانه معاملات مشاغل کوچک در تهران با بیش از نیم درصد کاهش به کمتر از یک میلیارد دلار در هفته رسید. اما این معیار مهم نشان دهنده تغییر خالص مالکیت است که با وجود تعداد اندک سهامداران، میزان خروج سرمایه را کاهش داده است. به این ترتیب در مجموع 3 روز کاری در هفته، در اسفند ماه، سهام یک میلیارد تومان ارزش گذاری شد و یک میلیون تومان از موجودی واقعی به بورسیه های عمده تهران که کمترین موجودی را در اواسط ماه داشتند، منتقل شد. -نوامبر
همزمان با بورسیه
در هفته ای که شاخص بورس تهران 2/3 درصد کاهش یافت، از 2 بورژوازی فعال صنعت، 3 گروه وضعیت بهتری نسبت به این گروه داشتند و 3 صنعت نیز با رشد قیمت سهام همراه شدند. در بین این گروه های کوچک نیز افزایش طلایی در قیمت بورس وجود داشت. در این راستا، سه گروه دیگر معدن کاران، نساجی، کاشی و سرامیک به ترتیب 2/3، 1/2 و 3/2 درصد نسبت به خودروسازان پیشرفت داشتند که در هفته های گذشته به دلیل انتظار در هفته ای که گذشت تقاضا برای رشد راکد بود و با کاهش 1/2 درصدی هفته گذشته، قیمت تا مرز بی بازگشت افزایش یافت. نظارت بر بورسیه ها احتمالا مهم ترین دلیل از سرگیری مذاکرات این گروه به دلیل تشدید تنش ها در شرق اروپا و البته اعمال نرخ بهره است.