اشتغال فلفل تلخ در خانه



ماجراهای فروت و صافی از برخی از کشورها به محل شکل گیری طرح بازگشت! در آذر ماه به دلیل استفاده از تیترهای مضر و غیرقانونی از خبر صادرات فلفل استفاده شد. اما موضوع این بود که فیلم در فضای مجازی بین دو خانه در یک فضای مجازی پخش شد. چند روز بعد صادرات کیوی و ارگ ایران نیز بازگشت و این شبهه ایجاد شد که بادام زمینی و میوه نیز در میوه فروشی های سطح شهر توزیع می شود. با این همزمانی در چند هفته اخیر اما خبر نیمه میوه خبر در بازار به چشم می خورد و همین موضوع باعث شده تا فعالان بازار میوه در شب عید باشند.

علاوه بر مشاهدات خبرنگار میدانی «شرق»، این ادعا نیز وجود دارد که میزان تقاضا به گونه ای بوده که می تواند موجب اعتماد مردم به فضای مجازی شود.

در میدان اصلی چه خبر؟

میدان مرکزی میدان میوه و وحشت، که توسط یک میدان سبز احاطه شده است، توسط مناظر دوردست که در آن پارک های میوه مشترک واقع شده است، احاطه شده است. برخی قوطی های میوه را خالی می کنند، برخی جلوی مغازه می گذارند و برخی نه. هوا صاف است و خورشید در وسط آسمان است. اما گرما وجود ندارد. مرد کپشن را روی پیشانی اش انداخت و دستانش را با شعله هایی که روغن از کاسه بیرون می ریخت گرم کرد. مزرعه چای نامیده می شود و می گوید: فلفل کیلویی شش هزار تومان.

و شنیدن اینکه “فلفل درست نیست؟” با فرض ناراحتی می گوید: آسوده تخفیف هم می آید: «پنج هزار و پانصد تومان بخرم خوب می فروشم». سعید درباره دانه های فلفلی که به سامی برمی گردد می گوید: «فلفل هایی که در بازار نیست در مرز هم همین اتفاق افتاد. اینکه می گویند در شهر توزیع می کنند دروغ است. یک فنجان چای در کنار یک سبد میوه می گوید: ما نمی توانیم آنها را به هیچ جای کشور بفرستیم، هیچ کس اهمیتی نمی دهد.” سعید در پاسخ به این سوال که آیا شما هم از این فلفل ها می خورید؟ او با صراحت پاسخ داد: آری می خورم و مردم خندیدند.

مزرعه بان دیگری نیز می گوید فلفل در مزرعه نیست. او جوانی است، قد بلند و گرد، با رنگ سبز تخته سه لا و انبه ای که بوی سرما نمی دهد. اما من می گویم این فلفل ها درست نیست. کیوی همون جا رو هم میخورم تا خیالم راحت بشه. شایعه هم شده بود. در حوزه میوه و تره بار نیز غرفه ای زیر پرچم نیمه میوه ها وجود ندارد که این امر از واقعیت و صحت امر است.

رئیس دیگر که در زمینه تروریسم نیز فعالیت می کند، در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت میوه ها گفت: آنها اغلب در کشورهای دیگر گم یا گم می شوند. بهمن می گوید کشاورزی که در حد صادرات کار می کند چاره ای جز عرضه میوه مرغوب ندارد. اما در عین حال قیمت سام گران می شود و کشاورزان توان استفاده از کودهای سمی و استاندارد را ندارند. اما سام در آن است.» هر کدام از این غرفه ها فلفل سبز کیلویی 500 هزار تومان قیمت دارد.

از شهر چه می دانید؟

تقاضا برای این تخصص در نتیجه رسوایی های اخیر شرکت ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. یکی از میوه فروشان کارگر شمالی می گوید حتی مشتریان ثابت نیز در خرید فلفل دقت زیادی دارند. محمدعلی هم پلاستیک ها را روی ترازو می سنجد و ادامه می دهد: مشتری من در میدان مرکزی راضی است که فلفل ها فلفل مناسبی نیستند. اما مشتریان ثابت به نامه اعتقادی ندارند و حق دارند.

محمدعلی که فلفل را کیلویی 10 هزار تومان می فروخت، گفت: تقاضا نیز کاهش یافت اما خود میدان داران نمی خواهند قیمت از این نقطه به دست بیاید. محمدعلی معتقد است فلفل هایی که ارائه می کند درست نیست. این تاپیک هم در مورد کیوی و سبزمینی بود. اما مردم هنوز در حال خوردن هستند. مثل میوه فروش دیگری در خیابان سنایی می گوید: نمی خواهم بگویم شایعه است. چون قیمت کود و کود به طرز وحشتناکی بالا رفته است. اما فکر نمی‌کنم میوه‌های عرضه‌شده در همان شهر مسموم باشند.» حسام قیمت بادام زمینی کیلویی 10 هزار تومان را یاد گرفته است. به گفته ناظران بازار، بازار میوه و تره بار روز به روز بیشتر می شود و دلیل آن هم این است که امکان توزیع فلفل در اینجا کمتر است. اما فروشندگان آدرس سایر بازارها را به عنوان نقاط کیفی میوه معرفی می کنند که بیشتر در مناطق جنوبی و حاشیه شهر قرار دارند. میدان میوه و قلعه دژ یکی از این آدرس هاست. برای همیشه چیزی به نام شاهین در این بازار وجود ندارد.

یکی از فروشندگان این بازار می گوید که عرضه کننده میوه در غرفه ها معمولا تغییر نمی کند و دلیل آن دور بودن فلفل ها و مسموم شدن بوته ها است. او گفت: «شاید کشورهای دیگر استاندارد نداشته باشند. اما برای بازار داخلی مشکلی وجود ندارد. او می گوید نقش کود و کود «غیرقابل انکار» است. یا قیمت یا کیفیت پایین. شرایط آنقدر بد است که باید یکی را انتخاب کنی». این فروشنده نیز تمایل مردم به خرید بادام زمینی را تایید می کند و می گوید که خودشان از بادام زمینی استفاده می کنند. هر کیلوگرم میوه و خشکبار در میادین حدود هفت هزار تومان به فروش می رسد.

مردم چه می گویند؟

پیرزنی با دو سیب پلاستیکی و یک کاهو. او درباره میوه‌هایی که برمی‌گردد می‌گوید: «دیگر مادر لعنتی نیست. با این حال، داشتن یکی از آنها هنوز از توان یک فرد معمولی خارج است. چون میگم پوست مضره. این خانم مسن در سالاد خود به جای فلفل «کاهو» گذاشته است. مشتری دیگر به سادگی می گوید: «من توان خرید هیچ میوه یا میوه ای را ندارم». ما نمی دانیم چه چیزی را بو کنیم. من توان خرید ندارم اما چرا فلفل؟ میوه دیگه ای ندارم دقیقا همان چیزی که میوه فروشان تایید می کنند. زن و مرد هر دو معتقدند فلفل در بازار داخلی توزیع شده است و به همین دلیل جرات خرید ندارم. به خصوص اکنون که کرون هنوز وجود دارد و نمی تواند چیزی بخرد. اما شما نمی توانید میوه بخرید. به هر حال باید میوه را بخوری.» صحبت های ما با 10 خریدار در مرکز شهر نشان می دهد که هر 10 نفر از خرید بادام زمینی صرف نظر می کنند و فقط میوه می خورند. ما هم مجبوریم.

شاهپور عالیمقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در مصاحبه ای با بیان اینکه سفیر روسیه در آمریکا که یکی از چهار آفت و علف کش مورد استفاده در این کشور است، در اینجا ثبت نشده است، وجود داشته و دارد. هیچ چیز. وی گفت: این سم در اتحادیه اروپا نیز استفاده می شود، زیرا اثر خوبی دارد و هزینه های تولید را کاهش می دهد و به جای سمپاشی سه بار در روز برای کنترل بیماری، یک بار سمپاشی می شود. رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: چهار جلسه با مقامات روسی داشته ایم و موارد را تشریح کرده ایم، هیئت نیز برای مذاکره به ایران رفته است. ماجرای فلفل های سمی و بازگشت آنها از مرز و توزیع در بازارهای داخلی چند روزی تیتر یک سایت های خبری بود. مشاهدات میدانی نشان دهنده تلاش محسوس برای برآورده کردن خواسته های این گروه است. اما هیچ یک از فعالان معتقد نیستند که بازار “مسموم” است.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم