افزایش بحران دوباره ورزشکاران ایرانی به اسرائیل



معضل رفتار نکردن ورزشکاران ایرانی با نمایندگان اسرائیل در این میان به ورزش بزرگی در کشور تبدیل شده است که هر روز تبعات منفی آن بیشتر می شود. اسرائیلی‌ها که در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی روی این ورزش کرده‌اند، ورزشکاران خود را برای شرکت در مسابقات بین‌المللی کاراته رها کرده‌اند. توری که این روزها درگیر یک سری رویدادهای جهانی در این زمینه است، زنگ خطر را برای بلند بردن صدای ورزش ایران به صدا درآورده است. همچنین ذکر این نکته ضروری است که یکی از ابرقدرت های جهان، کاراته، یکی از نقاط قوت جهان است و سهم زیادی از مدال های کاروان ایران در مسابقات مختلف را به خود اختصاص داده است.

سیاست به رسمیت نشناختن اسرائیلی ها از ایران موضوع جدیدی نیست که باید به آن پرداخت. تصادف آخرین رصدی است که درباره تعهدات تیم ملی کاراته انجام شده است. در سه ماه گذشته، اسرائیل برای دومین بار حضور خود را در رقابت برای ریاست جمهوری از دست داده است. این اولین بار است که فدراسیون کاراته امارات متحده عربی در جام جهانی شرکت می کند. عرصه مهمی که هر دو سال یک بار برگزار می شود و بالاترین سطح اعتبار را در بین کشورهای عضو فدراسیون جهانی کاراته دارد. تیم ملی کاراته مردان (کمیته) در حال حاضر برای کسب سه عنوان متوالی رقابت می کند که این عنوان به افرادی تعلق می گیرد که برای چهارمین بار عنوان قهرمانی را کسب کرده اند. از شانس قهرمانی به رقابت پرداختند اما به دلیل عدم دیدار با هیئت اسراییلی، سفر به امارات را از دست دادند.

از آنجایی که ورزش ایران مدت هاست به دلیل ماجرای سعید مالایی و تعلیق فدراسیون جودو، پناهندگی علیرضا فیروزجاجا، نابغه شطرنج در فرانسه و کشتی پرحاشیه علیرضا کریمی (باید بازی کند) زیر دست و پا. میکروسکوپ مهم‌ترین فدراسیون‌های جهان (فدراسیون کاراته ایران) تصمیم گرفته‌اند حداقل تا جایی که عواقب آن برطرف نشود، هیچ نماینده‌ای به امارات متحده عربی اعزام نکنند. فدراسیون کاراته برای حمایت مثبت از این مسابقات از برگزاری آزمون مولتی میلیونی برای عدم اجرای تیم ملی مردان کاراته خبر داد.

در حال حاضر در شرایط فعلی حضور کاراته بازان ایرانی در مسابقات کاراته وان (لیگ جهانی) که هم اکنون در امارات در حال برگزاری است، اعلام شده است. نمایندگان کشور که در رده های انفرادی این مسابقات به صورت شخصی به رقابت پرداختند، در وزن های یک کیلوگرم، منهای 3، منهای 2 و منهای 2 کیلوگرم قرار گرفتند. البته اما حضور بیشتر این نفرت ها در این مرحله از لیگ جهانی فقط نشان دهنده طرف خواهد بود. زیرا با وجود نمایندگان اسرائیل قادر به عبور از خط قرمز و حضور در مسابقات نیستند.

وزن 4 کیلوگرم ایران، 4 نماینده در امارات دارد سجاد گنج زاده مدال طلای تاریخی بازی های المپیک توکیو، صالح اباذری رنکینگ هفت جهان، سامان حیدری و مهدی عشوری. اما هیچ یک از این افراد نمی توانند از تاتامی بروند متنفر باشند.” چون در وزن آنها یک فرد ناشناس اسرائیلی حضور دارد، رتبه “جهانی” است و احتمال رویارویی ایران با کاراته کاران وجود دارد. در وزن منهای 5 کیلوگرم نماینده ایران مجید حسن نیاست است. و رتبه “جهان و رقیب رتبه اسرائیل” جهان است! در وزن کمتر از 5 کیلوگرم ایران هم می خواست نماینده داشته باشد و این طراوت بود. برنده مدال نقره بازی های آسیایی جاکارتا. اما به دلیل حضور رقیب اسرائیلی در این رقابت ها امارات را ترجیح نداد.

در این شرایط ذبیح الله پورشیب و مهدی خدابخشی تنها منفورانی هستند که بدون آن در کاراته وان (منهای 2 کیلوگرم) مبارزه می کنند.

قهرمان المپیک گلهمند است

حضور کاراته بازان ایرانی در این مرحله از مسابقات کاراته که بیشترین جنبه گردشگری را دارد، واکنش سجاد گنج زاده را در پی داشت. او دو روز پیش در صفحه شخصی خود پیامی مبنی بر ارتباط هکی با نمایندگان اسرائیل منتشر کرد. قهرمان جهان در این باره نوشت: دوستی هایی که برای ورزش و ورزشکاران رقم می خورد، بدانید که هیچ چیز بهتر از رقابت و کسب مدال نیست. جالب است که در راه امارات هستم اما اجازه حضور در مسابقات را ندارم.»

همزمان با این معنای افسانه ای ستاره کاراته ایران، ذبیح الله پورشیب، سایر کاراته کاران، مدال ها و عناوین کشور نیز پیامی در صفحه شخصی وی نوشتند که مضحک نیز بود. وی خطاب به مسئولان ورزشی گفت: بعد از این همه سال ورزش، حرفه ای بودن و کسب افتخارات مختلف باید مسابقات خودمان را بسازیم.

پورشیب در زمینه این انتقادات گفت همه کینه ورانی که به امارات آمده اند با هزینه شخصی خود به مسابقه رفتند و فدراسیون کاراته به عنوان متولی اصلی موضوع هیچ علاقه ای به آنها نداشت. در این شرایط است که فدراسیون کاراته پیش از این و برای حضور در بازی‌های المپیک تصمیم می‌گیرد همه این ملیت‌ها را زیر پوشش خزانه فدراسیون در لیگ جهانی بگذارد. زیرا در این بخش از سرود ملی باید امتیازات جهانی را در رده بندی کسب کنند تا در بازی های المپیک قهرمان شوند. در حال حاضر اما حضور این نفرت ها در لیگ جهانی خیلی مهم نیست!

اگرچه فدراسیون های ورزشی برای مقابله با رکود اقتصادی و هزینه های بالای زندگی به سختی دست و پنجه نرم می کنند، اما مسابقات کاراته همچنان بخشی از مسابقاتی است که ورزشکاران را برای تثبیت جایگاه خود در جهان ملزم به حضور در جهان می کند و نباید از آن غافل شد. اگر فدراسیون کاراته بخواهد تنها تیم ملی باشد که باید هزینه سفر را تامین کند با تفکرات دنیای ورزش فاصله زیادی دارد. جالب اینجاست که فدراسیون کاراته تاکنون هیچ واکنشی نشان نداده است، به خصوص در اتفاقات اخیر و دو پیام اعتراض آمیز این دو نفر در کمیته ملی.

کاراته ایران در عین حال که در این زمینه جزئی از جهان است، مطمئناً روابط خاص خود را با روسای فدراسیون های آسیایی و جهانی خواهد داشت. بهتر است برای یافتن راهی برای حل مشکل بد رفتاری با ورزشکاران اسرائیلی در عرصه بین المللی، هر کاری که لازم است انجام دهیم. به امید اینکه ماجراهای تلخی که در جودو پیش آمد تکرار نشود.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم