در رفتن در همین حال، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «پیش بینی توافق به صورت مشترک آماده است و بالای 5 درصد به صورت مشترک نیست». به ویژه در حوزه لغو تحریم ها، تضمین ها و بخش هایی از فعالیت های سیاسی در حوزه صلح، در بستر آماده شدند. ما برای دستیابی به یک توافق جدید در وین نیستیم.
به گزارش فرارو، به گفته مقامات، لغو تحریم ها که از شش ماه پیش آغاز شده بود، به مرحله ای رسیده است که موفقیت یا شکست صرفا به تصمیمات سیاسی غرب بستگی دارد. اگر طرف های غربی از تصمیمات لازم مطلع باشند، آن را اتخاذ می کنند، می توانند برخی از مسائل باقی مانده را حل و فصل کنند و تا چند روز دیگر توافق نهایی حاصل خواهد شد.
علی باقری، مذاکرهکننده ارشد ایران، اخیراً در توئیتی نوشت: تا زمانی که به پایان خط نزدیک میشویم، هیچ تضمینی برای عبور وجود ندارد. این امر مستلزم هوشیاری، استواری، خلاقیت بیشتر و رویکرد متعادل به استقامت است. وی افزود: برای تکمیل کار تصمیمات مشخصی وجود دارد که غرب باید اتخاذ کند.
با این حال، اگنس واندر ام مول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای گفت: «نیاز حیاتی برای پایان دادن به مذاکرات در این هفته وجود دارد.
این اعتصاب در حالی صورت می گیرد که سعید خطیب زاده، وزیر امور خارجه فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره آخرین اظهارات مذاکره کنندگان فرانسوی در وین صحبت کرد و گفت که ضرب الاجل تعیین شده است. در راستای اجرای امور غیرقابل مذاکره.
حشمت الله فلاحت یک کارشناس حرفه ای در مسائل بین المللی است به زودی با شما صحبت کنید و مطالب خوب را ادامه دهید وی با اشاره به اینکه علی باقری با دستور شورای امنیت ملی به وین بازگشته است، گفت: مسائل هسته ای و در خصوص موضوعات خاص جزو دستور کار سیاسی کشور است و مسئولیت آن بر عهده شورای امنیت ملی است. نشست روز شنبه نیز موضع ایران را مشخص کرد و مذاکره کننده ارشد برای مذاکره به وین بازگشت.
وی با بیان اینکه میز مذاکره بر روی حمله روسیه به اوکراین و تغییرات میدانی با تغییرات اساسی متمرکز بود، گفت: البته واضح است که دیگران نباید در این سناریو دخالت داشته باشند، بنابراین نباید شاهد موارد دیگر باشیم. میانجی های روسیه و سایر کشورها در این زمینه.
وی با اشاره به اینکه باید تغییرات جدی در میز مذاکره را مثبت ارزیابی کرد، افزود: این موضوع منجر به این می شود که ایران و آمریکا مستقیماً در متن توافق و مذاکرات اولیه وارد عمل شوند، بنابراین غیرمستقیم بین دو کشور است، بنابراین ایران نباید از طریق رسانه های دیگری به نام روسیه به دنبال مذاکره و سایر مذاکرات باشد.
این استاد دانشگاه افزود: روسیه قبل از حمله روسیه به اوکراین برنامه ریزی برای احیای برجام داشته است و این احتمال وجود دارد که روسیه بر سر مسئله اوکراین با ایران برخورد کند، البته در صورت مذاکره مستقیم با آمریکا ادامه خواهد یافت. ایالات، ایران و ایالات متحده دوجانبه هستند و توافق کرده اند که بیشتر تمایلات را انجام دهند.
وی در حمایت از ائتلاف آمریکا صحبت کرد، اما حفظ تا حدودی استقلال را برای ایران و آمریکا مهم دانست و باید بر سر یک متن مشترک توافق شود و از هرگونه میانجیگری در این زمینه خودداری شود.
فلاحت در مورد چشم انداز وی یادآور شد: از سوی دیگر با توجه به درستی روسیه برای غرب، احیای بیشتر غرب مطلوب است، اما در هر صورت ممکن است روسیه با برهم زدن مذاکرات، منافع خود را تامین کند. هر مذاکره ای که قرار است در اسرع وقت انجام شود زیرا هرگونه تاخیر در احیای برجام می تواند به ضرر کشور باشد.