مجله دیجی کالا – مریم ابراهیمی: گاوآهن زرشک در فرهنگ آشپزی ایرانیان نقش پر رنگی در مرغ دارد. غذای مورد علاقه ای که با امضای هر سرآشپز ایرانی و بهترین نمونه برای معرفی زعفران و صفر و برنج ایرانی به تمام دنیاست. در این قسمت طرز تهیه گاوآهن زرشک با مرغ و مرغ خوشمزه را یادآوری می کنم.
در تهیه مرغ، برای گاوآهن گورخرماهی، به جای طعم و مزه گوشت، از سینه، فیل یا ران مرغ استفاده کنید. مرغ در این رژیم بسیار مهم است و باید غلیظ و رنگارنگ باشد و در کنار مرغ یا جدا سرو شود. برنز و زعفران ایرانی را نیز به گاوآهن ها زیاد می کنند و برای اینکه مفرغ خوب رشد کند آن را آبدار می کنند.
طرز تهیه این غذای لذیذ بسیار ساده است و با مزه ها و مزه هایی که به یاد شما هستیم، می توانید آن را لذیذتر و خوش طعم تر کنید و دلتان را بچسبانید.
محتوای مورد نیاز برای 3 نفر
- ران یا سینه: 1 تا 2 عدد
- درصد آب: 2 مقیاس
- زعفران دودی: به میزان لازم
- پیاز پخته شده: 3 عدد متوسط
- زرشک: مقیاس سه چهارم
- در مورد نمک مالیدن به زخم من صحبت کن – آه!
- پسته صبحانه: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 3 عدد متوسط
- لرد گوجا فرنگی: یک و نیم قاشق غذا
- فلفل: نصف عدد
- کره: ۵۰ گرم
- چوب زرد، پودر، فلفل سیاه، معطر، زردچوبه، دارچین و نمک
سبک آماده سازی
. در یک ظرف آب یک تکه زردچوبه و دو تکه ترنج را اضافه کنید و پس از جوش آمدن تکه های مرغ را در آن قرار دهید تا آب آن کم شود. سپس جوجه ها را از آب خارج کرده و تمام کنید. پس از خشک شدن جوجه ها آنها را از وسط نصف کرده و روغن و زردچوبه را قرمز می کنیم.
. وقتی مرغ ها قرمز شدند آنها را از ماهیتابه خارج کرده و دو سوم پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس نخودهای پوست کنده را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
بعد از سرخ شدن، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر فلفل سیاه و کمی زردچوبه را اضافه کنید.
. پس از تفت دادن، ارباب گوجی فرنگی و سپس آب را اضافه کرده و کمی زعفران اضافه می کند. میزان نمک مصرفی خود را تنظیم کنید و اجازه دهید مرغ استراحت کند.
. پس از فروکش کردن حرارت، جوجه ها را در آن قرار می دهند و در نیمه راه، آنها را بردارید. اجازه دهید مرغ به مدت 2 تا 3 ساعت با در بسته و حرارت کم بپزد.
نکته: ۲ در پایان پخت، گوشت باید در جهت مرغ باشد.
. وقتی مرغ هنوز پخته شد، یک سوم از مخلوط پیاز باقی مانده را اضافه کنید و روغن را کم کنید تا بپزد. پس از طلایی شدن پیازها، پیازهایی را که به مدت 5 دقیقه در آب سرد خیس کرده اید، اضافه کنید و سپس پیازها را اضافه کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری شکر به غذا اضافه کنید و هم بزنید.
. بعد از شکر، بقیه بلغور را اضافه کنید، پسته و زعفران را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. وقتی برنز آماده شد یک اسفنج را با برنز مخلوط کنید و هم بزنید تا برنز سفید داخل ظرف کشیده شود سپس مخلوط را روی آن بریزید.
. وقتی مرغ به این شکل در آمد و روغن انداخته شد، کاملا پخته و آماده است.
. نوش جان.