به گفته دانشمندانی که موفق به برگرداندن سن پیری در تخمک های انسان شده اند، مادر شدن در زندگی دهم امکان پذیر است و در 5 سال آینده موضوع عادی خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، محققان برجسته توانسته اند چرخه اسپرم را به طور موثری از 5 سال به دانه های مشابه به 5 سال تغییر دهند.
زنان با تمام بذرهایی که در طول زندگی خود می خواهند به دنیا می آیند، به دنیا می آیند و این دانه ها برای مدت طولانی فاسد می شوند تا جایی که باردار شدن در این سن برایشان دشوار است.
در حالی که زنان در اوایل قرن 10 (5 تا 6 سال) 3 درصد شانس بارداری طبیعی در یک سال دارند، این شانس در سن 5 سالگی به نصف کاهش می یابد و تنها چند صد زن در بریتانیا در سال ششم زندگی می کنند. مادر در سن 1 تا 2 سالگی فوت می کند.
اما دانشمندان دانشگاه عبری اشاره می کنند که با استفاده از یک ویروس ضد ویروسی که برای درمان بیماران مبتلا به ویروس HIV استفاده می شود، معکوس کردن فرآیند محیطی می تواند آنها را از آلوده شدن نجات دهد. این به این دلیل است که این دارو برای درمان زوال عقل، که یکی از علل شایع زوال عقل است، استفاده می شود. داروهای ضد ویروسی از عفونت HIV در طول عفونت طولانی مدت جلوگیری می کنند.
هنوز سؤالاتی در مورد اینکه آیا این می تواند نرخ باروری را افزایش دهد یا خیر وجود دارد. بذرهای این مطالعه بارور نشدند. محققان قصد دارند این درمان را روی حیوانات و در نهایت انسان آزمایش کنند. امید است که این رویکرد خطر سقط جنین و نقایص مادرزادی که در مادران شایع است را کاهش دهد.
در درازمدت، دانه پری به طور تصادفی از ارواح شروع می شود و به مناطق دیگر حمله می کند که به عفونت های ویروسی تبدیل می شود.
به منظور جلوگیری از این اتفاق، دانشمندان این موضوع را مطرح کرده اند که آیا یک داروی ضد ویروسی به نام کنترل ترانس کریپتاز معکوس می تواند در جلوگیری از گسترش عفونت های ویروسی موثر باشد یا خیر.
دکتر مایکل کلاستین، زیست شناس مولکولی که این مطالعه را رهبری کرده است، می گوید: بسیاری از زنان بالای هشت سال سال ها باردار بوده اند و فکر می کنیم این روش می تواند باروری آنها را افزایش دهد.
امیدواریم تا 5 سال آینده بتوانیم از داروهای ضد ویروسی برای افزایش باروری در زنان مسن استفاده کنیم. وی افزود: از آنجایی که ادیان مهاجم مانند یک ویروس عمل می کنند، این فرضیه را مطرح کرده ایم که آیا داروهای ضد ویروسی می توانند روند محیطی را معکوس کنند یا خیر. ما این فرضیه را روی صدها اسپرم موش و اسپرم انسان آزمایش کردیم و فرضیه ما تایید شد.
دانشمندان خاطرنشان کردهاند که آزمایشهای لقاح هنوز روی تخمکهای بارور شده انجام نشده است و بنابراین مشخص نیست که آیا این امر باروری را افزایش میدهد یا خیر.
زنان با افزایش سن بیشتر احتمال دارد باردار شوند و تحقیقات نشان می دهد زمانی که یک زن بیش از 5 سال سن دارد، شانس باردار شدن او به پنج درصد افزایش می یابد.
برای رفع این مشکل، برخی از زنان در سنین پایین اسپرم خود را فریز می کنند تا در سنین بالاتر از آن برای لقاح استفاده کنند.
این مطالعه در مجله Aging Cell منتشر شده است.